Srdečně vás zvu na první sladký kurz v tomto roce,
RAW VEGAN DEZERTY s Missue aneb jak na sladké bez mouky, mléka, vajec a bílého cukru?
Nový rok s novou inspirací, novou cestou, blíže sám k sobě.
Raw food není jen o jídle.
Je o důvěře k matce přírodě i našemu tělu.
Dojít k němu ale můžeme z různých míst a základ může být i "pouhé" nadšení z chutí, lehkosti, svěžesti.
A to svěžesti jídla, i naší vlastní.
Mé pojetí dezertů je jednoduché.
Musí být hravé, barevné, esteticky krásné a chuťově dokonalé.
Ráda vám předám své zkušenosti a vlastní, originální receptury.
Co se dozvíte:
-co je to raw food a proč našemu tělu prospívá
-proč je dobré zařadit min 50% živé stravy do našeho jídelníčku
-co s tělem dělá vařená strava
-jaké vybavení v raw food používat, ale i to, jak jdou ty drahé stroje obejít
-jak fungují chutě a konzistence a jak si nejlépe tvořit vlastní lahodné recepty, nezávisle na kuchařkách a internetu
-jaké všechny možnosti jsou ve tvoření raw dezertů
-vychytávky, které nám usnadní práci
-jaké se dají dělat raw vegan mouky a kdy které použít
-kde nejlépe nakupovat ingredience na raw dezerty
-jak a kdy používat kokosový olej, kakaové máslo, irský mech nebo psyllium
Co se naučíte:
-jednoduché minutkové dezerty
-odlehčené, svěží dezerty
-klasické raw vegan cheesecaky
-tvořit s irským mechem
-dokonalou kokosovou šlehačku
-hmotu na tvoření ozdob a figurek
-různobarevné košíčky s krémam
-raw mouky
Co si odnesete:
-nové informace a zkušenosti
-nové jednoduché i složitější recepty na originální, zdravé dezerty
-krabici plnou všeho, co vytvoříte (nebo společně vytvoříme) a nesníte na místě :)
Kurz je určen pro začátečníky, ale i pokročilé, kteří se chtějí naučit nové recepty, nabrat novou inspiraci a rádi si zopakují základní informace o raw food.
K dispozici budete mít vytištěné texty s recepty.
Kurs bude probíhat v neděli 12.2.2017., mezi 11:30-16hod
Kapacita je omezena na max 10 osob, probíhat bude při minimálním obsazení 8 osob.
Cena je 1950kč
Pro závaznou registraci je nutné se registrovat na missue@email.cz a nejpozději 7.2. uhradit zálohu ve výši 450kč
Budu se moc těšit, Míša Missue
Pokud Vás láká ochutnat tento rok zdravé a lahodné cukroví,
můžete vyzkoušet to moje.
Bez cukru, lepku, laktozy, bez pečení.
A i tak sladké, křehké, dokonale vánoční.
Vyzvednutí je možné buď v Praze nebo posílám poštou.
Srdečně vás zvu na druhý kurz v tomto roce,
Raw vegan PARTY recepty aneb jak uspokojit své choutky a okouzlit návštěvu.
Ráda bych Vás pozvala na nedělní kurz živé stravy věnovaný nejen,
ale převážně stravování našich malých DĚTÍ. Přijďte se inspirovat,
jak do našeho, tak i dětského jídelníčku zahrnout více živých, zdravých pokrmů.
S radostí vás zvu na druhý úterní (pražský) RAW VEGAN rozvozový OBĚD, který bude 27.9.
Vše RAW = připravené do 42stupňu!
Budete moci ochutnat Čínu v mém syrovém podání s marinovanou a sušenou dužinou z kokosového masa.
Objednávky přijímáme do pátečního večera!!
S radostí vás po prázdninové pauze znovu lákám na (pražské)
RAW VEGAN rozvozové OBĚDY, které budou opět probíhat jednou týdně, tentokrát každé úterý.
Začínáme tedy v úterý 20.9. a objednávat můžete již dnes, nejpozději však do nedělního večera!
Připravila jsem pro vás tak trochu orientální oběd :)
Dámy a pánové, představuji Vám RAW SAFARI MIX, sušené ovocné pláty ve tvaru zvířátek, pro malé i velké!
Inspirovalo mě cukroví, které jsem připravovala na vánoce-banánové ruličky a samotné raw palačinky-sušené placky z banánů a citronové šťávy. Zkusila jsem další ovoce a výsledek byl skvělý! Tak vznikla má zvířátka.
Na festivalu Apetit piknik, kde jsme se prezentovali mezi domácími kulináři svými raw zákusky a živými jinými pochutinami, jsme získali titul Nejlepší kulinář roku 2014!
21. 6. 2014 jsme měli možnost poprvé veřejně představit své zákusky a jiné dobroty na Apetit pikniku, mezi "domácími kulináři". Je to možnost, kterou časopis Apetit nabízí každý rok. Tentokrát vybrali dvacet domácích tvůrců a my byli mezi nimi. Podmínkou pro všechny bylo, aby produkty do této doby nebyly nikde veřejně prodávány. Jednoduše velká příležitost pro domácí kuchtíky, vyzkoušet si prodej svých dobrot a mít okamžitou zpětnou vazbu.
Missue lahodné prošlo velkou změnou. Ruku v ruce s myšlenkovým i rodinným vývojem, jsem přešla na tvorbu čistě živých pochutin, na syrovou stravu. Místo zavařeného a konzervovaného ovoce tvořím jen z čerstvých surovin, které tepelně upravuji do 37 stupňů (převážně jen při sušení), jako je teplota našeho těla, na které jsou plodiny připraveny a tělo si z nich vezme všechny potřebné živiny.
Vyražme na piknik s Pleteným vakem!
A konečně je tu jaro a konečně jsou tu i Pletené vaky! Jsou pevné, ale skladné. Lehké, ale unesou těžký náklad. Takže styl i pohodlí. Tohle spojení mam nejradší.. Každý je jiný, každý je originální...
(c) Michaela Bratrychová | missue | 2012 | missue@email.czdesign Klára Zápotocká