MiSSueNovinkyKolekceE-shopBlogO mněKontaktkosik (0)

Kaštanové pyré

Domácí pyré z jedlých kaštanů, podle
mé vlastné receptury.

Jeho konzistence je hustě krémová. Výborně se hodí do jakýchkoli dezertů. Francouzi jej tradičně používají
k palačinkám a lívancům. Může se však využít i do dortových a koláčových krémů a polev, či do cheesecaku. Má velmi typickou chuť, s jemnou podobností
k uřechům.
Kaštanové pyré je skvělé jako dezert
už jen samo smíchané se zakysanou smetanou. Vřele doporučuji :)

Něco o kaštanech: Jedlý kaštan působí příznivě na vlasy, kůži, při námaze, únavě a stresu. Využívá se při prevenci chorob kardiovaskulárních, respiračních, jaterních
i při poruchách krvetvorby.

100g jedlých kaštanů obsahuje

  • 50-60 g vody
  • 2-6 g protidů
  • 1-2,5 g lipidů
  • 30-35 g glycidů
  • vitamíny A, B1, B2, B5, B6, C
  • kalcium, fosfor, draslík (calium), dusodium, síru, magnezium, železo

Složení: jedlé kaštany, třtinový cukr, kakao, citronová šťáva, vanilkové lusky, směs koření, voda.

Obsah: 65g

 

TOPlist(c) Michaela Bratrychová | missue | 2012 | missue@email.czdesign Klára Zápotocká